League of Legends
49

Ankora Gaming poražena od prošlogodišnjeg prvaka Valiance PROGAME

E. M.
Prvi bosanskohercegovački profesionalni bh. gaming tim Ankora Gaming večeras je u prvom meču 12. izdanja Esport Balkan Lige poražena od prošlogodišnjeg prvaka Valiance PROGAME.

Danas je zvanično započeo Esport Balkan League, najveće regionalno League of Legends takmičenje, a ukupno osam ekipa se takmiči za nagradni fond vrijedan 20.000 eura. Ono što ovo izdanje EBL-a čini naročito posebnim jeste učešće prve profesionalne Esport organizacije iz Bosne i Hercegovine - Ankora Gaming.

EBL je svoje dvanaesto izdanje otvorio tzv. “superweek”-om u kojem Ankora Gaming igra tri meča, a u svom prvom ikada EBL meču bh. ekipa je odmjerila snage sa prošlogodišnjim prvakom, Valiance PROGAME.

Igrači Valiance PROGAME-a su još jednom pokazali zašto su i ove sezone jedni od glavnih favorita za osvajanje naslova te su u meču otvaranja EBL-a bili bolji od bh. ekipe koja je, unatoč porazu, pružala respektabilni otpor tokom igre.

Ankora Gaming tim već sutra nastavlja sa novim EBL mečem kada će priliku za prvom pobjedom potražiti protiv ekipe Partizan Esports u 20 sati, a u petak u 22 sata bh. ekipa će zaigrati protiv Diamant Esports tima, prošlogodišnjih finalista Sigma Kupa.

Sve Esport Balkan League mečeve možete pratiti uživo na Fortuna Esports Youtube kanalu kao i na Sport Klub Esport TV kanalu, a zanimljivosti i aktuelnosti o prvom profesionalnom bh. timu Ankora Gaming pratite putem zvaničnih kanala društvenih mreža.