CodroultMehoux
Spol
Ženski
Boja avatara
55AD53
Banovan
Ne
Registrovan
08.10.2019.
Komentari
433
Komentari korisnika
Kakve su ovo nepotpune vijesti? Hocemo slike muza kcerke Dine Dvornika u odjeci kcerke Dine Dvornika. Zahtijevamo!
To vidi u ambasadi jedne nase prijateljske zemlje.
Radio sam npr. sa shizofrenim osobama, osobama sa Daunovim sindromom, teskom mentalnom retardacijom itd. Meni nije problem da unutar institucije i pokusaja pomoci prihvatim da se neko osjeca kao avion, ali mi je problem ako mi se uvede zakon da mu moram napraviti aerodrom.
Zasto ne odemo u krajnost, shizofrenija, pedofilija, psihopatija, sociopatija, sve su to prirodna stanja. Hocemo da se izbrisu iz Medicinske klasifikacije bolesti, jer je to uvreda za te ljude. Treba im dati prava, da predaju u skolama, da voze autobuse, jer se niko od njih zaista ne osjeca bolesnim, zasto da mu neki psihijatar namece stigmu.
I jos nesto, pola ove drzave voli proizvode iz susjednih zemalja vise nego proizvode koji se proizvode u bosnjackim firmama. Kad spominjes milione nije to bas da se sve uveze u Sarajevo. Ali i ja pametujem, najlakse je odmah na sabahu opsovati SDA i dan mi je odmah bolji, postanem posten, kulturan, pismen, cestit.
Pa sto kupujemo, da ostane na policama ne bi se uvozilo. Politicari nemaju nikakve veze s tim, trgovinski sporazumi su se potpisali, ali na kupcu ostaje sta ce kupiti. Dzaba je, nije sminka flasicu Oaze nositi, nego voda s porukom luize hej.
Samo u Srba vlast protestvuje.
Dobro, neprecizno je ovo "nama". Mislio sam da ako nam se prezentuje nesto nebitno kao ekstravagantno, nevidjeno, brutalno, bizarno, sve vise postajemo tupi na nesto sto se oko nas dogadja, a pogotovo mladi kojima je citav zivot preko ekrana. Valjda sam sad malo objasnio.
Ma zapetljano je ko i sve drugo. Zenicatrans je javno preduzece sto znaci da je ipak gradsko, medjutim Zenicatrans je ulagac u stanicu, a ne grad. Grad je cesto povlacio novac sa racuna Zenicatransa. Fuad je sad i samu stanicu pokusao da prepise na grad, da doda tu imovinu, ali bi onda on trebao da odgovara i za radnike, sto ga nije zanimalo. To je ukratko koliko ja znam.
Muslimanska nakupina? To, to, to je taj promicateljski jezik. Da se malo zabavis, broj Hrvata u BiH plus broj Srba u BiH plus Hrvati u RH plus Srbi u RS, e to je broj ljudi sto konstantno dizu k.... na muslimansku nakupinu i na kraju ga sebi u njedra isprazne. I mene bi boljelo.