Felicity Huffman
8

Zvijezda serije Očajne kućanice fotografisana u zatvoru

E. Sk.
Posljednjih nekoliko dana glumica Felicity Huffman, prepoznatljiva po ulozi u seriji "Očajne kućanice" provela je u zatvoru.

Američka glumica 15. oktobra prijavila se u zatvor Dublin na izvršavanje kazne od dvije sedmice. To je zatvor koji su proglasili jednim od najudobnijih u SAD-u. Udaljen je pedeset kilometara od San Francisca i nivo osiguranja nešto je niži nego u ostalim zatvorima.

Prije nekoliko dana posjetili su je suprug William H. Macy i kćerka Georgia Grace Macy. Tada su nastale i prve fotografije glumice kako u zelenom kombinezonu šeće zatvorskim dvorištem.

Glumica ja završila u zatvoru jer je na neprimjeren način pokušala pomoći kćerki Sophiji Grace Mac. Platila je 15.000 dolara lažnoj humanitarnoj organizaciji kako bi omogućila namještanje rezultata na testovima sposobnosti kćerki.

Riječ je o SAT-u (Scholastic Aptitude Test), testu sposobnosti koji se koristi kao prijemni ispit za upis na preddiplomske studije u SAD-u. Boravak u zatvoru Dublin nije jedina kazna koju Felicity mora odraditi. Mora platiti kaznu u iznosu od 30.000 dolara i obaviti 250 sati humanitarnog rada.

"Iskreno mi je žao studenata, škola i Univerziteta koji su u problemima zbog mojih postupaka, preuzimam potpunu odgovornost", kazala je Huffman.