Značajna gesta
21

Znate li zašto je princeza Diana u posebnim prilikama nosila dva sata na ruci?

DP
Princeza Diana oduvijek je imala savršen osjećaj za modu. Bila je poznata po toplini i ljubavi koju je dijelila s narodom. Ona je odbila u javnosti nositi rukavice da bi bila bliža narodu i da bi im pokazala naklonost.

Jednom prilikom, fotografi su je uslikali s dva sata na ruci i to nije bila slučajnost. Diana je na čudne načine iskazivala svoje osjećaje prema ljudima koje je voljela, pa je i ova gesta bila namijenjena nekom posebnom, prenosi Bright Side.

Sve se desilo na početku veze

Prva slika na kojoj je primijećen čudni detalj uslikana je 1981. godine, odmah nakon što se Diana zaručila za princa Charlesa. Fotograf je uhvatio trenutak u kojem ona bodri svog zaručnika, koji je u tom trenutku igrao polo. Sve je izgledalo prilično obično, osim jednog malog i ekstravagantnog detalja, Diana je imala dva sata na ruci.

To je bio znak da joj je stalo

Ispostavilo se da je zlatni sat s tankom narukvicom pripadao Diani, a da je drugi, tamniji pripadao Charlesu. Diana je jednom prilikom izjavila da nosi njegov sat kako bi mu odala počast i da bi mu donijela sreću.

Ova gesta podsjeća na staru tradiciju iz Srednjeg vijeka

U Srednjem vijeku postojala je tradicija u kojoj su djevojke prije borbe vezale svoje maramice za pozadinu vitezovog oklopa. Maramica je predstavljala amajliju, to je bio način da žene pruže podršku osobi koja ulazi u takmičenje.

Nažalost, Dianin i Charlesov brak nije potrajao. Ova slatka gesta pokazuje da su, možda barem na početku, definitivno bili u vezi punoj ljubavi i nježnosti.

To nije bio jedini put kada je Diana pokazala svoju ljubav sentimentalnom gestom

Diana je odbila na dan vjenčanja nositi tijaru koju joj je kraljica posudila. Umjesto toga, izabrala je nositi tijaru koju su dugi niz godina na svojim vjenčanjima nosile žene iz njene porodice. Ovom gestom, Diana je odala počast porodičnoj tradiciji.