Pružena mu podrška
126

Zlostavljani dječak čija je priča obišla svijet izašao na teren s ragbi timom Australije

A. B.
Devetogodišnji zlostavljani dječak patuljastog rasta Quaden Bayles čiji je snimak ovih dana obišao svijet, sinoć je prošetao terenom s ragbi timom Australije.
Quaden Bayles, koji je i sam Aboridžin, pozvan je da prošeta stadionom zajedno s ragbi timom Australije na jednoj prijateljskoj utakmici između timova Queensland i New Zealand Maoris.

Kako piše CNN, majka ovog devetogodišnjeg dječaka navela je da je oduvijek sanjao da postane ragbi zvijezda.

Quaden je rekao da mu je jučer bio najbolji dan u životu. Pružena mu je bezuslovna pomoć australijanaca i cijelog svijeta.

I poznati su ponudili svoju pomoć i podršku, a stotine hiljada dolara je prikupljeno do sada u okviru kampanje za putovanje ovog devetogodišnjeg dječaka u Disneyland.

Quadena Baylesa su zlostavljali njegovi vršnjaci u školi i njegova majka je objavila potresnu snimku na kojoj dječak plače i govori kako se želi ubiti.

Dječak je rođen s dijagnozom Achondroplasia dwarfizam, poremećaju rasta kostiju zbog čega on ima normalnu veličine torza, a znatno kraće udove od prosjeka.

Majka je videom željela upozoriti kroz kakvu patnju prolaze žrtve vršnjačkog nasilja i njihovi roditelji kao i to da je neophodno o ovoj temi što više govoriti.