magazin
39

Zimska čarolija u gradu na Neretvi: Advent u Mostaru otvorio svoja vrata

Klix.ba
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Zimski grad svečano je večeras otvoren u Mostaru. Veliki broj građana je priustvovao otvaranju dugoočekivanog božićnog sajma, a na igralištu u krugu kampusa Sveučilišta u Mostaru na 4.500 metara kvadratnih svoje ručne i umjetničke radove, delicije i bogat sadržaj predstavilo je više od 60 izlagača.

Na svečanom otvaranju vrpcu je presjekao gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić. Manifestacija će se idućih 40-tak dana odvijati u kampusu Sveučilišta u Mostaru, a na dvije bine bit će organizirano više od 200 događanja.

Manifestaciju organizira udruga "Advent" iz koje je najavljeno kako će svaki dan od devet sati ujutro pa sve do ponoći, biti aktivno i zabavno na binama i ulicama Adventa, a ulaz je besplatan.

"Najmlađi posjetitelji svaki će dan imati priliku uživati i učestvovati u dramaonicama i predstavama za djecu, koje organizira Mali teatar, kao i u nastupima mažoretkinja, dječjih bendova, plesnih skupina, mađioničara, klaunova i animatora", naveli su organizatori.

Djed Božićnjak na saonicama, zajedno sa svojim vilenjacima, svakodnevno će posjećivati Advent, a za starije posjetitelje rezervirana je velika bina, gdje ujutro u devet sati počinje DJ program, a tokom dana planirane su svirke uživo te centralni koncert u 21 sat.

U adventskim kućicama mogu se pronaći razne delicije, slatke i slane, kao i razne rukotvorine, jelke, božićni nakit, zimske kapice, šalovi, a za ljubitelje klizanja postavljeno je klizalište.