magazin
0

Zima počinje kada mi to kažemo: S(h)ankanje 2015. počelo danas

Klix.ba
Sve je spremno za najveći zimski party koji se ove godine, kao i prethodnih, održava na Vlašiću, a u organizaciji Turističke agencije Sol Azur & Buena Vista.

Peto izdanje S(H)ANKANJA će trajati od 18. do 20. decembra, a organizatori su se potrudili da obezbijede vrhunsku zabavu sa kvalitetnim programom i brojnim nagradama.

Interes za S(H)ANKANJE ove godine je premašio sva očekivanja organizatora i opravdao epitet regionalnog događaja. Od ranoga jutra mladi iz cijele BiH, ali i iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bugarske pristižu na planinsku ljepoticu. Očekuje se da će ovoga vikenda na Vlašiću boraviti više od 10.000 posjetilaca, što je rekordan broj u odnosu na prethodne godine.

Svečano otvaranje zimskog festivala S(H)ANKANJE Vol.5 kao i zimske sezone na Vlašiću, upriličeno je danas u 15 sati u Sol Azur areni.

Prvu noć najvećeg zimskog festivala posjetioce će zabavljati Jelena Rozga i The Beatshakersi. U subotu, 20. decembra, bit će održane Igre bez granica, podjela paketića za najmlađe, te dječija predstava. Vrhunac ovogodišnjeg S(H)ANKANJA je koncert Halida Bešlića.

Za dobru zabavu i sve ljubitelje elektronske muzike na S(H)ANKANJU će nastupati i poznati DJ-evi iz naše zemlje: DJ MOOME, DJ G.EDD I DJ TED.

Važna informacija za sve ljubitelje skijanja jeste da je na Vlašiću prelijepo vrijeme, te da snijega ima i da su svi liftovi u pogonu.

Ukoliko se još uvijek niste odlučili gdje provesti ovaj vikend, dođite na S(H)ANKANJE, gdje vas očekuje 48 sati vrhunske zabave.