magazin
87

Zeničani uživali u prvoj noći festivala Lunar

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na Vip flooru Gradske Arene u Zenici protekle noći održana je prva noć festivala elektronske muzike Lunar, koji je okupio mlade umjetnike Bosne i Hercegovine ali i susjednih zemalja.

Vip floor Gradske Arene bio je ispunjen mladim ljudima koji su do ranih jutarnjih sati uživali u elektronskoj muzici koju su za njih pripremili mladi bosanskohercegovački DJ-i, kao i gosti iz Hrvatske Pero Fullhouse i Ivan Komlinović.

Na glavnoj sceni i prvom flooru, pored već pomenutih gostiju iz Hrvatske, prisutne su svojim vještinama na mixetama zabavljali Forest People, Fedja Knajdl, DavorB., Inis Bahić, Ismar V, Qle, Ismar Vehabović, Siniša Lukić, Goran Emkić, Denir Dražić, Marlon Bright i Sissler.

Organziatori su istakli da su zadovoljni odzivom publike prve noći festivala, te da je posjećenost bolja u odnosu na prvi festival koji je održan prošle godine na istoj lokaciji.

Večeras će biti održana druga, ujedno i posljednja noć Lunar festivala gdje će nastupati nova imena, a poseban gost bit će DJ iz Srbije Dejan Miličević.

Na dvodnevnom Lunar festivalu i njegove dvije festivalske bine nastupit će 30 domaćih DJ-a i producenata elektronske muzike, kao i gosti iz regiona.

Radionice za DJ-e bit će održane u dnevnim varijantama kao i izložba fotografija i plakata, kao svojevrsna retrospektiva i omaž elektronskoj muzici u BiH u posljednjih 15 godina.