Zajedno su 45 godina
125

Željko Samardžić je suprugu upoznao na maturi: Nije bilo bajno, roditelji su se protivili

I. B.
Željko i njegova supruga Maja nisu imali jednostavan život (Foto: Instagram)
Željko i njegova supruga Maja nisu imali jednostavan život (Foto: Instagram)
Regionalna muzička zvijezda Željko Samardžić već četiri decenije je vjeran samo jednoj ženi, svoj supruzi Maji. Iako ga s njom rijetko viđamo u javnosti, poznato je kako početak njihove ljubavne priče nije bio tako bajan.

Iako Samardžića publika pamti po hitovima u kojima pjeva o mlađahnim ženama, pjevač je svoj ljubavni put davno "utkao".

On i njegova supruga u braku su već 45 godina, a iako se Maja ne voli eksponirati u javnosti, te se rijetko pojavljuje i na društvenim mrežama, pjevač nije skrivao stvarnu priču o njihovim počecima, koje je opisao kao ne tako bajne.

Naime, par se upoznao na Majinoj maturalnoj večeri, gdje je Željko pjevao, a kako je pjevač otkrio, roditelji njegove izabranice ispočetka nisu bili sretni jer se on interesuje za njihovu kćerku.

"Pokupio sam je s mature. Ona je tada bila maturantica Ekonomske škole i rekao sam joj: 'Ti ideš kući sa mnom'. Ona je odmah pristala da pođe sa mnom, ali njeni roditelji su bili protiv naše veze. Muzičari su tada bili na lošem glasu, odmah pored nogometaša i još nekih zanimanja. Međutim, ja sam sve to već za nekih pet-šest dana doveo u red. Njeni su mi govorili da ona želi da studira, a ja sam rekao da to može i pored mene. Brzo su došla dječica, to vam je život... Ona nikada nije zažalila zbog svoje odluke. I dan danas imam odličan odnos s njenom porodicom, život sve to nekako namjesti", otkrio je Samardžić.

Maja se tokom njihove veze sretala i sa određenim izazovima, no par koji je prošlog mjeseca proslavio godišnjicu, uspio je prebroditi izazove.

"Pokušavali su novinari svašta, slali su žene u mini suknjama da se fotografišu pored mene ne bi li izazvali nekakvu kontroverzu i to na Majine oči, ali ona je uvijek bila svjesna šta se dešava i zato nisu uspjevali da nas posvađaju. Uspjeli smo da ostanemo zajedno toliki broj godina jer nismo dozvoljavali glupostima da nam stanu na put. Bude mi žao kad vidim masu svojih prijatelja koji su se razveli ni zbog čega, mnogi su se kasnije kajali zbog toga", objasnio je Željko.

Željko i Maja imaju dvoje djece, kćerke Danijelu i Minju, a proživjeli su i strašnu porodičnu tragediju kada im je preminuo sin dok je bio beba. Pjevač o tome nije želio govoriti.

Ovaj rođeni Mostarac je nakon rata otišao u Beograd, a tamo je počela njegova ozbiljna muzička karijera.

Ranije ove godine, prisjetio se ratnih događanja u rodnom gradu, a tom prilikom izjavio je i kako je, unatoč tome što voli Mostar, zahvalan Beogradu što je imao ljubavi za njega onda kada mu je bila najpotrebnija.