9. juna
0

Željko Pervan na pozornici Coloseum Cluba

Klix.ba
U subotu, 9. juna 2012., sa početkom u 22 sata, u Coloseum Clubu će nastupiti jedan od najpoznatijih komičara naših prostora, Željko Pervan.

Pervanova karijera je izuzetno bogata i bilo bi teško nabrojati sve programe i projekte na kojima je radio od 1985, kada je započeo s javnim nastupima. Sve je počelo na zagrebačkom "Radiju 101". Godine 1989. prelazi na nezavisnu TV-kuću OTV. Tada upoznaje Zlatana Zuhrića-Zuhru, s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima. Izradio je koncept satiričnog, bezobraznog showa "Zločesta djeca" gdje je upoznao i sprijateljio se sa Vinkom Grubišićem, te je nastupao u raznim skečevima, kao što su Rade u bunaru, Ispitivanje Hrvata u Vojvodini, šaljivi glazbeni spot „Servus Zagreb“, sinkronizirani dnevnik i druge emisije ili filmovi (kao na primjer film Ime ruže, razgovor Hloverke i Dražena Budiše)...

U to vrijeme imao je male nastupe i u manje hvaljenom humorističnom showu "Jel me neko tražio?"

Na OTV-u Pervan započinje i svoj najpoznatiji humoristični show „Večernja škola“. U toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić-Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović), te sa njima raspravljao o svijetu i životu. Šale su se zbijale na račun političara, plaća, umirovljenika, Čeha, Slovenije i drugih tema.

Show se odigravao na pozornici ispred publike i u kratkom roku je postao jako popularan.

Poznavajući Pervana i njegov nevjerovatan smisao za humor, očekujemo salve smijeha i odličnu zabavu, ali i dalje ne sumnjamo da će Pervan i pored toga uspjeti iznenaditi publiku u Areni Coloseum-Cluba sa svojim novim i još neviđenim repertoarom "Na rubu Europe", koji se prvi put izvodi u Sarajevu.