Veliki broj gostiju
418

Željko Joksimović priredio fantastičan koncert na Jahorini

SRNA
Foto: Olimpijski centar Jahorina
(Foto: Olimpijski centar Jahorina)
Veliki broj posjetilaca, iznad svih očekivanja, dočekao je Novu 2018. godinu na Jahorini, uz spektakularni koncert regionalne muzičke zvijezde Željka Joksimovića, rekla je Srni portparolka Olimpijskog centra "Jahorina" Sanja Čeremidžić.

Ona je istakla da je ovaj vikend odlično protekao i da je bilo 7.000 skijaša, što je dosadašnji rekord.

"Željko Joksimović je priredio sjajan spektakl. Ovaj doček sigurno obećava lijepu i uspješnu Novu 2018. godinu", rekla je Čeremidžićeva.

Ona je potvrdila da na Jahorini, osim ljubitelja skijanja iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, borave skijaši iz brojnih evropskih zemalja, među kojima prednjače Slovenci, Turci i Mađari, a kao posebno iznenađenje za ovu godinu navela je dolazak gostiju iz Italije.

Ona je istakla da cijela sedmica obećava da će biti odlični uslovi za skijanje.

Prema njenim riječima, u decembru je bilo prisutno oko 20.000 skijaša, što je znatno više u odnosu na njihov broj u istom periodu 2016. godine.

Kompletan vertikalni transport jutros je u pogonu, visina snijega na stazama je 30, a van staza 45 centimetara.

"Svih 35 kilometara staza je dostupno skijašima. Dva nova ski-vrtića na platou Poljice su izuzetno popularna među djecom i njihovim roditeljima koji vole adrenalin i zabavu na snijegu. Za one koji žele više uzbuđenja, dostupan je ski poligon kod hotela Bistrica", objasnila je Čeremidžićeva.

Na Jahorini je skijala i prva organizovana grupa od 60 učenika iz osnovnih škola sa Pala koji su se odlično zabavljali.

U Olimpijskom centru očekuju da će mališani ponovo doći i tokom raspusta uživati u zimskim radostima.