magazin
0

Završena autopsija tijela glumca Paula Walkera, mnoga pitanja i dalje bez odgovora

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Glumac Paul Walker bio je suvozač, a njegov prijatelj Roger Rodas vozač Porschea Carrera GT u kojem su obojica smrtno stradali, pokazala je autopsija.

Prema izvještaju mrtvozornika, Walker je preminuo od traumatskih i toplinskih povreda, odnosno posljedica plamena koji je zahvatio njegovo tijelo. Njegov prijatelj Rodas je preminuo od višestrukih povreda, navodi se u izvještaju mrtvozornika.

Prema nalazima vještaka, udes je bio nesretan slučaj, a toksikološki nalazi bi mogli biti gotovi za osam sedmica.

Kako je izvijestio CNN, obdukcija je završena u utorak, no izvještaj je objavljen danas.

Iz stidija Universal Pictures istakli su da će na neodređeno vrijeme obustaviti rad na sedmom nastavku filma "Fast & Furious".

Nekoliko dana nakon smrti slavnog glumca i njegovog prijatelja, javnost i dalje čeka odgovore na neka pitanja među kojima je i to da li je nešto krenulo po zlu s vozilom, Porscheom Carrerom GT.

Naime Porsche Carrera GT je vozilo koje ima tri puta više konjskih snaga od prosječnog automobila i s kojim i nije baš jednostavno rukovati.

Naime, prema mišljenju stručnjaka, saobraćajna nesreća se dogodila zbog neprilagođene brzine, a s obzirom da su Wallker i Rodas bili izvrsni vozači postavlja se pitanje da li je sve uredu bilo s vozilom.

Jim Torp koji je bio nedaleko od mjesta nesreće izjavio je da je prije no što će automobil udariti u drvo začuo eksploziju.

"Zvučalo je kao da je guma pukla". kazao je Torp za CNN.

Na sigurnosnoj kameri postavljenoj blizu mjesta nesreće se ne vidi vozilo, ali je vidljivo da se crni dim izdiže minutu nakon što je drvo palo.