Trajao dva mjeseca
0

Završen prvi Garden of Dreams Talent Kamp: Mladi talenti osvježavaju elektronsku muzičku scenu

D. J.
Foto: Press
Tokom posljednja dva mjeseca, talenti iz svijeta muzike okupili su se na jedinstvenom Garden of Dreams Talent Kampu, održanom u prostorijama HTEC Group i Europe House.

Ovaj uzbudljiv događaj, koji je okupio ukupno 80 mladih entuzijasta, predstavljao je intenzivan kurs o savremenim aspektima muzičke industrije.

Kamp je organizirao Garden of Dreams, Udruženja za socijalni, kulturni i kreativni razvoj ZORA uz finansijsku podršku Općine Centar Sarajevo koja je prepoznala važnost podrške i edukacije mladih talenata u oblasti elektronske muzike. Učesnici kampa su imali priliku učiti od profesionalaca iz industrije, razvijati svoje tehničke vještine i kreativnost, te se umrežavati sa istomišljenicima. Radi velike zainteresovanosti, prijavljeni učesnici su bili podijeljeni u dvije grupe, gdje su imali priliku da duboko urone u svijet muzičkog poslovanja i produkcije.

Mirna Hrapović iz SO., Creative Growth Agency, održala je inspirativno predavanje o snazi marketinga u muzičkoj industriji, kreiranju brenda i efikasnom korištenju digitalnih medija. U prijateljskom ambijentu, učesnici su dobili dragocjene uvide u kreiranje vlastitih muzičkih identiteta.

Mirza Rahmanović aka Indigo i Mirza Tahirović, sjajni muzičari poznati po svojim impresivnim muzičkim produkcijama, podijelili su svoje znanje i iskustvo sa mladim talentima, pružajući im uvid u tehničke apekte kreiranja muzike.

Bojan Jović aka Bonjasky, jedan od osnivača brenda Garden of Dreams i Kristijan Molnar, dva neprikosnovena DJ-a, vodili su interaktivne sesije u kojima su učesnici naučili osnove i tajne iza vrhunskog DJ nastupa. Svoje znanje nesebično su dijelili sa svim polaznicima kampa te je ovo bila dragocjena prilika za sve koji sanjaju o osvajanju svjetskih klubova i festivala.

Nakon tri inspirativna i sjajna predavanja, Garden of Dreams Talent Kamp ipak nije mogao da završi na tome. U saradnji sa Europe House, novom platformom za saradnju i osnaživanje mladih u centru Sarajeva, održane su dvije dodatne DJ radionice u oktobru, gdje su polaznici imali priliku da usavrše svoje vještine. Zahvaljujući Općini Centar Sarajevo i njenoj neizmjernoj podršci koju je ovim putem pružila, ova kontinuirana edukacija mladih je bila potpuno besplatan za sve učesnike.

Garden of Dreams Talent Kamp je bio nesvakidašnja prilika za mlade talente da se povežu, uče od iskusnih stručnjaka i stvaraju nove muzičke veze. Ova incijativa je samo početak jedne nove epohe u organizaciji Garden of Dreams, a nadamo se da ćemo uskoro vidjeti mnoge od ovih mladih entuzijasta kako osvjetljavaju muzičku scenu svojim kreativnim umjećima i znanju koje su stekli upravo na ovom kampu.