{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žustra debata na internetu: Jesu li patike sivo-zelene ili roze-bijele boje?

12.10.2017. u 14:37
370
132
Žustra debata na internetu: Jesu li patike sivo-zelene ili roze-bijele boje?
370
Žustra debata na internetu: Jesu li patike sivo-zelene ili roze-bijele boje?
Foto: Unilad
Na internetu se pojavila velika debata o tome koje boje su ženske patike. Dok jedni tvrde da se radi o sivo-zelenoj boji, drugi tvrde da je riječ o kombinaciji bijele i roze boje... A ima i onih koji vide ljubičasto-žutu kombinaciju, tirkiznu itd.
Španska studentica koja je htjela ostati anonimna dobila je fotografiju ženskih tensica koju joj je poslala prijateljica koja je tvrdila da se radi o dizajnu zelene i sive boje. Međutim, sve što je ona vidjela jesu roze i bijela boja i tako je počela rasprava između dvije prijateljice.

Debatu su podijelile s drugim djevojkama na Facebooku i pitale ih šta one vide.

"Prijateljica mi je upravo poslala ovu fotografiju i pitala koje boje su tenisice. Ja bih rekla da su blijedoroze i bijele, no ona insistira da se radi o svijetlozelenoj i sivoj boji. Šta vi vidite?", napisala je djevojka iz Španije.

Na internetu su se ubrzo javili svi koji vole dobre optičke iluzije i napravljeni su i timovi "Roze" i "Zeleni". No, kako su komentari navirali, neki su tvrdili da vide ljubičastu i žutu boju, a drugi kako se boja mijenja u zavisnosti od osvijetljenosti ekrana.

Postoji objašnjenje, a to je da naš mozak intuitivno filtrira pozadinu i osvjetljenje kako bi vidio pravu boju objekta, ali plavičasta nijansa fotografije utječe na tu sposobnost.
Ova debata podsjeća na onu iz 2015. godine koja je vođena o haljini za koju su jedni tvrdili da je bijele i zlatne, a drugi da je crne i plave boje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: