{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žustra debata na internetu: Jesu li patike sivo-zelene ili roze-bijele boje?

12.10.2017. u 14:37
370
132
Žustra debata na internetu: Jesu li patike sivo-zelene ili roze-bijele boje?
370
Žustra debata na internetu: Jesu li patike sivo-zelene ili roze-bijele boje?
Foto: Unilad
Na internetu se pojavila velika debata o tome koje boje su ženske patike. Dok jedni tvrde da se radi o sivo-zelenoj boji, drugi tvrde da je riječ o kombinaciji bijele i roze boje... A ima i onih koji vide ljubičasto-žutu kombinaciju, tirkiznu itd.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Španska studentica koja je htjela ostati anonimna dobila je fotografiju ženskih tensica koju joj je poslala prijateljica koja je tvrdila da se radi o dizajnu zelene i sive boje. Međutim, sve što je ona vidjela jesu roze i bijela boja i tako je počela rasprava između dvije prijateljice.

Debatu su podijelile s drugim djevojkama na Facebooku i pitale ih šta one vide.

"Prijateljica mi je upravo poslala ovu fotografiju i pitala koje boje su tenisice. Ja bih rekla da su blijedoroze i bijele, no ona insistira da se radi o svijetlozelenoj i sivoj boji. Šta vi vidite?", napisala je djevojka iz Španije.

Na internetu su se ubrzo javili svi koji vole dobre optičke iluzije i napravljeni su i timovi "Roze" i "Zeleni". No, kako su komentari navirali, neki su tvrdili da vide ljubičastu i žutu boju, a drugi kako se boja mijenja u zavisnosti od osvijetljenosti ekrana.

Postoji objašnjenje, a to je da naš mozak intuitivno filtrira pozadinu i osvjetljenje kako bi vidio pravu boju objekta, ali plavičasta nijansa fotografije utječe na tu sposobnost.
Ova debata podsjeća na onu iz 2015. godine koja je vođena o haljini za koju su jedni tvrdili da je bijele i zlatne, a drugi da je crne i plave boje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: