{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zubar urinirao u operacione posude

S
6.4.2007. u 15:40
0
0
Zubar urinirao u operacione posude
0
Zubar urinirao u operacione posude
Foto: Reuters
U Londonu je Alan Hutchinson, pedesetjednogodišnji zubar proglašen krivim jer je urinirao u operacione posude, a priborom za popravljenje i vađenje zuba čistio je uši i nokte.
Predočeni dokazi i izjave svjedoka uvjerili su sud da proglasi krivim optuženog zubara, Alana Hutchinsona koji je redovno vršio nuždu u posude koje se koriste prilikom operacionih zahvata. Hutchinson nikada nije nosio rukavice dok je radio, a još rjeđe je prao ruke. Sud je utvrdio da je "prljavi" zubar takvim ponašanjem rizikovao zdravlje svojih pacijenata, osoblja, ali i vlastito zdravlje.

Medicinska sestra koja je za Hutchinsona radila 16 godina kaže da ga je više puta vidjela kako vrši nuždu u operacione posude. "Vidjela sam kako zakopčava pantalone držeći jednu od posuda koje koristimo za vrijeme operacija. Prišla sam i stala kraj njega. Onda sam osjetila smrad urina", izjavila je medicinska sestra na sudu.

Sud je zakazao još jedno ročište na kojemu će nehigijenskom zubaru biti izrečena kazna. Tada će se odlučivati i o tome, da li se zubar smije i dalje baviti svojim poslom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: