Policiji dosta 'suludih' poziva
0

Zovu policiju zbog pogrešne pizze i toaleta

Sarajevo-x.com
Britanski svećenik pozvao je policiju zato što mu osoblje na aerodromu u Manchesteru nije dozvolilo da koristiti toalet. Ovo je samo jedan od neozbiljnih poziva na broj za hitne intervencije koje je policija primila tokom proteklih božićnih praznika, otkriva BBC.

Policija je zabilježila poziv jedne žene koja se žalila da su telefonske linije prezauzete te da ne može da glasa za svog favorita u jednom BBC-evom plesnom takmičenju, dok je drugi 'prevarant' policiji prijavio da Djeda Mraz provaljuje u njegovu kuću.

Broj za hitne slučajeve okrenuo je i čovjek koji se žalio da mu je osoblje u fast foodu stavilo gljive na pizzu, iako on to nije tražio. Druga osoba je nazvala da pita policajca od koliko sati radi apoteka.

Izrevoltirani policajci, nakon što su za vrijeme festivala u Manchesteru primili 72 'lažna' poziva za pomoć upozorili su javnost.

" Oni koji nepotrebno pozivaju broj za hitne slučajeve ili još gore, zbog besmislene šale ili zabave, mogu dovesti u pitanje život nekome ko čeka na liniji i kome zaista treba hitna intervencija", stoji u policijskom izvještaju.

U obraćanju su naglasili kako će novogodišnja noć za policiju biti jedna od najnapornijih noći te da ne žele gubiti vrijeme na besmislice.