{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Živjeli u kući sa oko 200 mačaka

S
20.7.2010. u 13:48
0
4
Živjeli u kući sa oko 200 mačaka
0
Živjeli u kući sa oko 200 mačaka
Oko 200 mačaka, glasno mjaukanje i neprijatan miris dočekalo je veterinarsku službu koja je na upozorenje strane kompanije posjetila dom jedne porodice u okolini Stokholma, objavio je danas dnevnik "Aftonbladet".
U kući u Botkirku, 25 kilometara jugozapadno od Stokholma, živi četvoro lica, 60-godišnja žena, njena majka, sestra i njen sin - sa najmanje 191 mačkom.

"Zbog nepodnošljivog zaudaranja amonijaka bilo je teško disati", objasnila je Mari Landin, veterinar pri socijalnoj službi u Stokholmu.

Članovi socijalne službe koji su bili na terenu opisali su nezamislivo loše uslove, uginule mačke na podu, bolesne i povrijeđene mačke te izmet i ostalo smeće.

Od ukupnog broja mačaka zatečenih u ovoj kući samo je 18 poslato u specijalizovane centre dok je nad 173 izvršena eutanazija.

Švedski zakon zabranjuje posjedovanje više od devet mačaka.

"Ovi ljudi mnogo vole životinje i imaju dobro srce. Mislili su da mogu da se o njima staraju ali mi se sa tim ne slažemo", objasnili su socijalni službenici.

Dnevnik "Aftonbladet" podseća na sluča iz 2007. godine kada je otkrivena starija žena koja je u svom stanu u Stokholmu živjela sa 11 labudova i čovjeka koji je imao 21 psa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: