Novitet iz Švicarske
0

'Živi' otirač za noge biće hit u svakom domu

Sarajevo-x.com
Neobični otirač za noge koji 'živi' od vode koja se slijeva s tijela nakon tuširanja postaće novi hit u kupaonicama širom svijeta, a dolazi nam iz Švicarske, piše Telegraph.

Otirač za noge koji je sastavljen od čak 70 'živih loptica' pruža posebno ugodan osećaj nogama i ne zadržava neugodne mirise.

Loptice su ustvari grumeni različitih vrsta islandske i šumske mahovine koja raste od vode koja se slijeva s ljudskog tijela nakon izlaska iz kade ili tuš kabine.

Svaka loptica mahovine smještena je u poseban okrugli okvir koji sprečava biljku da se širi izvan otirača, a cilj živog otirača je da 'unese malo zelenila' i u kupaonice.

'Ideja živog otirača za kupaonicu nastala je iz potrebe za novim načinom uzgajanja biljaka i ukrašavanja doma sa istima. Biljke su oduvijek bile dio dnevnog boravka ili vrta, ali ja sam željela dati jedan urbani momenat s unošenjem bilja i u kupaonice', izjavila je dizajnerica otirača, Nguyen La Chanh.

Najvažnije da ovakav otirač ne zahtijeva posebnu brigu, izgleda očaravajuće, a djeluje relaksirajuće za noge, dodala je dizajnerica koja je trenutno u fazi traženja finansijskih sredstava za proizvodnju i distribuciju otirača od mahovine za čiju izradu po komadu La Chanhovoj treba oko 250 eura.