Zanimljivosti
30

Zid želja kod Izmira: Vjernici od Djevice Marije tražili "crvenog BMW-a"

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
"Zid želja", smješten u blizini kuće Bogorodice Marije, također privlači mnogo pažnje, a na njemu se mogu naći okačeni listići sa ispisanim željama na gotovo svim jezicima. Neki posjetioci poslije molitve unutar kuće vani pale svijeće zamišljajući želje

Posjetioci kuće Blažene Djevice Marije u mjestu Selcuk kod Izmira, u blizini antičkog grada Efes, svakodnevno se mole i pale svijeće u nadi da će im želje biti ispunjene, javlja Anadolija.

Pored želja za dobro zdravlje, mir i sreću, vjernici ovu priliku koriste kako bi zaželjeli "specijalne" želje. Tako je moguće vidjeti i želje poput "želim da sam viši za jedan centimetar", "želim duži godišnji odmor", te "crveni BMW".

Turistkinja iz SAD-a Bannon Preston kazala je kako je došla u Izmir posjetiti kuću Djevice Marije jer je čula da se ovdje želje ispunjavaju. Ona je izjavila da je poželjela zdravlje, sreću i mir.

Kuću Svete Marije na planini Bulbul, za koju se vjeruje da je Sveta Marija provela njene posljednje dane i da se njen grob nalazi na tom području, hrišćani smatraju svetom.