Obradovali dame
12

Žene razgrabile kalendar s hrvatskim vaterpolistima: Mišićavi momci uzrokovali pomamu

I. S.
Foto: Hrvatski vaterpolski savez
Foto: Hrvatski vaterpolski savez
Kalendar Hrvatskog vaterpolskog saveza za 2024. godinu je rasprodan u rekordnom roku. Zgodni, mišićavi momci su privukli pažnju dama.

"Ideja je bila da uspješne i moćne muškarce, u ovom slučaju vaterpolske reprezentativce, aktualne evropske prvake iz Splita 2022., prikažemo u nekoj od svakodnevnih životnih situacija unutar kućanskog prostora, nimalo se ne srameći pokazati kako sudjeluju u pomoći svojim ženama, majkama, sestrama ili pak brizi o svom samostalnom životnom prostoru", rekla je Ivana Janković, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Dodala je kako vjeruju da je bitno mladim naraštajima predstaviti njihove uzore kao timske igrače, ne samo na njihovom radnom mjestu, u ovom slučaju u bazenu, već i izvan njega, u svakodnevnom životu.

Također je spomenula kako se tokom 2023. godine mnogo govorilo o podršci ženama te da su htjeli pokazati da se sportski velikani ne ustručavaju javno iskazati podršku damama.

Hrvatski vaterpolski savez se također priključio kampanji "I ja to mogu", koja ima za cilj osvijestiti roditelje i djecu o važnosti uključivanja djece u obavljanje kućanskih poslova i bavljenja sportom.