{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene provedu godinu života planirajući šta da obuku

S
9.7.2009. u 09:56
0
4
Žene provedu godinu života planirajući šta da obuku
0
Žene provedu godinu života planirajući šta da obuku
Kako svjedoči nova studija, svaka žena u prosjeku "potroši" cijelu godinu svog života odlučujući se za odjeću koju će obući.
Kad se saberu minute koje žene provedu u biranju krpica za izlazak, posao, večeru, odlazak u teretanu i druge aktivnosti, dobije se zbir od 287 dana u prosjeku.

"Piljenje" u ormar najčešće je u petak i subotu navečer, dok radnim danima žene svakog jutra provedu u prosjeku 16 minuta tražeći odgovarajuću odjeću. U subotu i nedjelju ujutro taj period je kraći i iznosi 14 minuta, piše Telegraph.

Istraživanje je proveo konfekcijski gigant Matalan, a rezultati su dobijeni nakon ispitivanja 2.491 ženske osobe.

"Ono što nosimo direktno utječe na to kako se osjećamo u svojoj koži, a veoma je važno da se žena osjeća posebnom", smatra glasnogovornik Matalana. "Odjeća u svakoj situaciji predstavlja imidž, a mi razumijemo njenu važnost kod svake žene."

U istraživanju su učestvovale ženske osobe od 16 do 60 godina, te priznale da provode oko 20 minuta dok se odluče šta će odjenuti za vikend.

Kad je u pitanju odjeća koju nose na odmor, u prosjeku se premišljaju 52 minute prije nego je odjenu. Akose tome dodaju svečanosti i proslave, dobije se prethodno spomenuta konačna procjena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: