"Boobquake" u ponedjeljak
0

Žene diljem svijeta pokazat će grudi i izazvati "potres"

Sarajevo-x.com
Žene širom svijeta planiraju sutra, 26. aprila, pokazati svoje grudi i time dokazati iranskom imamu Hojatoleslamu Kazemu Sedighiju da za zemljotrese nisu krive žene koje se "nepristojno" oblače.

Prošle sedmice iranski imam Sedighi izjavio je kako su za zemljotrese krive žene koje se ponašaju promiskuitetno, a jedna izrevoltirana Amerikanka pokrenula je na Facebooku grupu pod nazivom Boobquake, te pozvala sve žene diljem svijeta da se priključe i u ponedjeljak 26. aprila obuku majicu s dekolteom, pokažu grudi i dokažu da one nisu uzrok zemljotresa.

Nekoliko desetina hiljada žena će sutra obući majice sa dubokim izrezima, kratki šorc ili suknju, odnosno upotrijebiti svoje "smrtonosno oružje" u pokušaju izazivanja zemljotresa.

Ukoliko ne dođe do razornog zemljotresa, Amerikanka, koja je osnovala grupu na Facebooku, će od iranskog imama tražiti izvinjenje, te racionalno objašnjenje zbog čega dolazi do zemljotresa.

Grupa je okupila preko 26.000 ljudi, a žene u brojnim gradovima diljem Amerike već se pripremaju za sutrašnji dan.

Protestima će se pridružiti i hiljade žena iz ostalih dijelova svijeta koje će obući uske majice, vruće tajice ili kratku suknju, te pokazivanjem grudi i oblina "izazvati zemljotres".

Vezani članci