Čudo od žene
41

Žena "Uragan": Ima 103 godine, a još trči i osvaja zlatne medalje

L. K.
Foto: Healthyfoodhouse
Foto: Healthyfoodhouse
Julia Hawkins iz SAD-a ima 103 godine, a još uvijek aktivno trči i osvaja zlatne medalje. Zbog svoje brzine i spretnosti dobila je nadimak Uragan, a 2017. godine je postavila svjetski rekord odličnim rezultatom na 100 metara.

Najveća želja ove bake jeste da inspiriše starije ljude da se ne prestaju kretati i da se nastave baviti svojim hobijima. Smatra da je u njenim godinama svaki dan poseban, za svako novo jutro je izrazito zahvalna i zbog toga ostaje pozitivna i u pokretu.

Foto: Healthyfoodhouse
Foto: Healthyfoodhouse

"Tajna mog dugog života su moje strasti. Strast je ono što me tjera da nastavim dalje. Takve stvari vas jednostavno tjeraju da živite i da želite raditi. Izađite iz kuće, pokrenite se, upoznajte nove ljude i radite nešto novo svaki dan", rekla je optimistična Julia.

Dodala je kako ona nikada ne odbija nova iskustva i ponude. Redovno odlazi na predstave, mjuzikle i u crkvu. Sebe smatra avanturistom i želi isprobati sve sportove i aktivnosti na koje naiđe.

Foto: Healthyfoodhouse
Foto: Healthyfoodhouse

Julia ima četiri kćerke, tri unuke i tri praunuke. Osim što se bavi trčanjem, veoma je uspješna i u biciklizmu. U nekoliko intervjua je istakla kako nikada nije prošao dan u kojem nije išla voziti bicikl ili trčati te kako oduvijek uživa u sportu.

SAD