Kanada
0

Žena preživjela tri dana ispod snježne lavine

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Žena u Kanadi uspjela je preživjeti nakon što se na nju sručila ogromna snježna lavina ispod koje je bila zatočena puna tri dana.

Donna Molnar, 55-godišnjakinja iz kanadskog velegrada Ottawe nestala je u petak nakon što se zaputila u kupovinu. Vani je bjesnila snježna oluja, a nakon cjelodnevne potrage, policija je na seoskoj cesti pronašla samo njeno auto koje je bilo odbačeno u snijegu.

Potraga za Donnom trajala je još dva dana, i policija je bila izgubila nadu da će je pronaći, no u ponedjeljak je jedan pas tragač počeo lajati tik ispod ogromne hrpe snijega koja se nalazila na oko 200 metara udaljenosti od mjesta gdje je pronađen automobil Donne Molnar.

Nakon što je spasilačka ekipa uspjela izvući nesretnu ženu utvrđeno je da je Donna Molnar živa, mada s teškim smrzotinama. Žena je smještena u bolnicu i nalazi se u stabilnom stanju, otkriva Reuters.

'Duboki snijeg je na neki način izolirao nesretnu ženu i uspio očuvati unutrašnju temperaturu koja je sačuvala njene vitalne organe', rekao je šef policije, Mark Cox.