Zanimljivosti
0

Žena koja se pokušala ubiti tuži policajce što su je spasili

Klix.ba
Dvadesetsedmogodišnja Yasmin Rahman iz New Yorka koju je spasila policaja nakon što je kao depresivna tinejdžerka skočila ispred voza, tuži Policiju New Yorka jer ne može dobiti posao.

Yasmin tvrdi da fotografije i policijski izvještaji o njenom pokušaju samoubistva koji su postali javni odbija potencijale poslodavce da je zaposle.

Iako je 2001. godine, kada se sve dogodilo, imala samo 15 godina, to je ostavilo traga u njenom životu jer poslodavci znaju detalje događaja i ne žele je zaposliti.

"Osjećam kao da se vrtim u krug. Pitali su me da li sam imala gips ili sam završila u kolicima. Kažu kako su vidjeli policijske izvještaje i fotografije na kojima sam u bolnici i slično. Mislim da ljudi ne razumiju da sam se većinu svog djetinjstva plašila i da jednostavno nisam više željela biti kući", rekla je Yasmin za New York Post.

U tužbi koju je podnijela prošlog mjeseca napisala je da, iako je diplomirala psihologiju, izvještaji koje svako može naći o njoj na internetu uništavaju njene šanse za zaposlenje.

Nakon incidenta iz 2001. godine provela je šest mjeseci u bolnici jer je imala povrede glave, slomljene kosti i privremenu amneziju. Kaže da je to što je preživjela bio poziv da se trzne i promijeni svoj život. Završila je Psihologiju i želi postati savjetnik za radnike, no umjesto toga radi kao prodavačica mobitela na pola radnog vremena.

"Mislim da nije ničija stvar to što je bilo ranije", kaže Yasmin.