Sud odobrio molbu
0

Želi dijete preminulog supruga

Sarajevo-x.com
Gisela Marrero iz New Yorka čiji je nevjenčani suprug umro od srčanog udara zatražila je od Vrhovnog suda u Bronxu da joj omogući uzimanje sperme preminuloga kako bi ostvarila njegovu posljednju želju da imaju još jedno dijete, objavio je BBC.

Tridesetjednogodišnji Johnny Quintana umro je od posljedica srčanog udara, a samo nekoliko sati nakon njegove smrti, partnerka Gisela se obratila sudu s molbom da joj dozvole uzimanje sperme preminuloga kako bi mogla s njim imati još jedno dijete.

S obzirom da je par bio nevjenčan Gisela je morala dobiti dozvolu suda. Sperma se može uzeti samo 36 sati nakon smrti, a njen zahtjev je sud odobrio četiri sata prije isteka 'roka'.

"Dan prije njegove smrti razgovarali smo o planovima za budućnost i njegova želja je bila da imamo još jedno dijete, te kupimo veći stan. Znam da je to bila njegova posljednja želja i morala sam je ispuniti", kazala je Marrero, koja već ima dvogodišnjeg sina s preminulim Quintanaom.

Inače, prije nekoliko dana u Texasu se desio sličan slučaj. Missy Evans uzela je spermu preminulog sina i zatražila surogat majku kako bi dobila unuče i ispunila, kako ona kaže želju sina Nicolasa.

Skoro hiljadu sličnih zahtjeva našlo se pred američkim sudovima u posljednjih deset godina.