Roditelji koji su uzburkali javnost
0

Žele da im dijete samo odluči kojeg će biti spola

Sarajevo-x.com
Jazz i Storm (Foto: Toronto Star)
Jazz i Storm (Foto: Toronto Star)
Kathy Witterick i David Stocker iz Toronta roditelji su četveromjesečnog djeteta koje se zove Storm, ali njegov spol ne žele otkriti nikome. Zapravo, odlučni su da mu dozvole da sam izabere kojeg spola želi biti kad odraste.

Ova porodica našla se na udaru brojnih kritika nakon što je nedavno u jednom dnevnom listu iz Toronta objavljena njihova bizarna priča.

Gospođa Witterick je u e-mailu napisala da joj se čini kako je "ideja da cijeli svijet mora znati šta se nalazi između nogu njenog djeteta nezdrava, nesigurna i voajerska".

Roditelji bebe su kritikovani i zbog načina na koji odgajaju drugu svoju djecu, petogodišnjeg Jazza i dvogodišnjeg Kioa.

Djecu ohrabruju da sama biraju odjeću i frizuru, pa čak i ako to znači da će odjenuti nešto žensko. Jazz tako voli dugu kosu i ima pletenice, a za obojicu dječaka nerijetko pomisle da su djevojčice, priznao je njihov otac u razgovoru za Toronto Star.

Što se tiče najmlađeg djeteta, njegov spol ne znaju ni baka i djed, ali podržavaju odluku roditelja da to sakriju.

Gospođa Witterick, inače domaćica, izjavila je da njeno najmlađe dijete još uči da prepozna sebe, te da ne bi bilo u redu otkrivati njegov spol.