{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog stalnih poziva bankarskog automata završio u bolnici

F
28.2.2007. u 08:03
0
0
Zbog stalnih poziva bankarskog automata završio u bolnici
0
Zbog stalnih poziva bankarskog automata završio u bolnici
Zbog bankarskog automata koji je cijelu noć zvonio tražeći od vojnog penzionera Viktora Zaharoviča da plati zaostalu ratu kredita stanovnik Novosibirska umalo nije dobio infarkt.
Pukovnik u penziji živi sa suprugom i oboje honorarno rade. Međutim, njihov 34-godišnji sin Albert prošle godine je uzeo kod banke kredit od 10.000 rubalja. Kako nije redovno plaćao, bankari su ga tražili. Viktor je banci dao adresu i telefon svog sina. Kroz mjesec dana stigla je nova rata kredita.

Prije dva dana telefon je zazvonio kasno uvečer. "Samo što sam zadrijemao", kaže Viktor, dodajući da vjerovatno Albert opet nije platio. No, banka je proceduru "podsjećanja" povjerila automatu, ističe ruski penzioner, navodeći da su zatim počele muke.

"Automat mi je metalnim glasom ponavljao koliki je dug, a poslije kratke pauze ponovo, ponovo...

"Podsjećamo vas da ste dužni da u najkraćem vremenu platite kredit koji ste uzeli od naše banke, hvala", bubnjalo je iz časa u čas u ušima očajnog čovjeka, sve do šest ujutru, navodeći pritom brojeve fiksnoga, mobilnog i telefona za informacije na koje se klijent može javiti.

Viktor Zaharovič je doveden do takvog stanja da je vjerovao kako neće izdržati ako mu se ujutro kada bude zvao banku, javi glas činovnika. To se i desilo.

"Da vas podsjetim, vi ste dužni..."

Toga jutra Viktor je smješten u bolnicu sa znacima srčanog napada, prenio je dnevnik "Komsomolska pravda".

Kako su objasnili u banci, došlo je do tehničkih problema. Međutim, "noćni bankarski teror" naći će epilog na sudu jer je u Novosibirsku bilo još slučajeva sličnih Viktorovom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: