|

Zbog praznovjerja ubijeno 11 tigrova u Indiji

Zbog praznovjerja ubijeno 11 tigrova u Indiji
53
F
FENA
20.5.2019. u 12:39
54
komentara
53

dijeljenja
Zbog praznovjerja ubijeno 11 tigrova u Indiji Ilustracija: Shutterstock
Policija je uhapsila pripadnike 19 plemena, koja su tokom ispitivanja otkrila da su nudili dijelove tijela velikih mački svojim božanstvima, vjerujući da će to udaljiti zlo od njihovih domova i života te donijeti sreću, prenosi Xinhua.
"Dijelovi tijela, kao što su kandže, zubi i brkovi, nudile su se lokalnim božanstvima zbog vjerovanja da će ih to odbraniti od zlog oka, poboljšati zdravlje i donijeti prosperitet", pojasnili su zvaničnici odjela za divlje životinje za Hindustan Times.

Ovakvi rituali smatraju se razlogom ubijanja 11 tigrova, pored nekoliko leoparda od januara 2018. godine samo u Madhya Pradeshu, navode isti izvori.

Dužnosnici šumarske službe navodno su otkrili da je većina velikih mački, čije su dijelove koristili za ove rituale, ubijena postavljanjem zamki sa električnim žicama ili trovanjem u tampon zoni njihovog prirodnog staništa, uz pomoć doušnika.

"Čim bi tigrove stresla struja, krivolovci bi im uklanjali šape, kandže, brkove, kožu i zube te bi ih potom zakopali", izjavio je visoki dužnosnik odjela za divlje životinje.
Prijavi grešku


Komentari (54)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...