Isto misle novinari, konobari....
1

Zaposleni u fast foodu smatraju da čine svijet "lošim mjestom"

SRNA
Zaposleni u fast foodu smatraju da rade posao koji "svijet čini lošim mjestom", a slijede radnici u kasinu, konobari, teleprodavači... - rezultati su ankete na Yahoo News.

Anketiranima je postavljeno pitanje: "Čini li vaš posao svijet boljim mjestom?"

Čak 38,4 posto radnika u restoranima brze hrane smatra da doprinose epidemiji debljine kada poslužuju masne sendviče i krompiriće.

Takav osjećaj ima 17, 6 posto zaposlenih u kockarnicama. Oni navode
da svakodnevno gledaju kako ljudi, koji to sebi ne mogu priuštiti, gube novac. Takođe, smatra i da podstiču ljudske poroke.

Loše mišljenje o svom poslu ima i 9,4 posto teleprodavača. Oni su svjesni da ometaju ljude telefonskim pozivima u nastojalju da im prodaju najčešće ono što im uopšte ne treba.

Loše mišljenje o svom poslu imaju i urednici vijesti na televiziji.

Objavljivanje vijesti o prirodnim katastrofama, masovnim ubistvima i ekonomskim krizama ostavlja posljedice i na novinare i na one koji to gledaju i slušaju.

Konobari takođe imaju prigovor na svoj posao. Jedan dio se osjeća odgovornim za alkoholizam ili vožnju u alkoholisanom stanju za koju krive svoj posao.

Nekoliko procenata "utjerivača dugova" koji hapse ljude što nisu platili dugove priznaje da im je posao iscrpljujući i neugodan. Neki od njih osjećaju krivicu kada plijene stvari od ljudi koji su u finansijskim teškoćama.

Nisu zadovoljni ni modni dizajneri. Neki od njih smatraju da im posao nema pozitivan utjecaj na svijet...