Zanimljivosti
0

Zapao u trans vježbajući ispred ogledala

Sarajevo-x.com
Britanac Helmut Kichmeier, inače cirkusant, pao je u trans nakon što je slučajno sam sebe hipnotizirao vježbajući ispred ogledala. U takvom stanju, je proveo najmanje pet sati, sve dok ga nije pronašla supruga koja je odmah pozvala Kichmeierovog mentora.

Naime, pripremajući se za cirkuski show i svoju tačku – gutanje mačeva, Kichmeier je pokušao umiriti se hipnozom, međutim dok je stajao pred ogledalom i vježbao sam sebe je bacio u trans, odnosno zapao u veoma dubok san.

Nakon što je Kichmeierova supruga pozvala liječnika on je pričajući putem telefona uspio probuditi nesretnog cirkusanta.

"Kada sam došla kući i ugledala Helmuta kako stoji ispred ogledala i izgleda baš poput zombija šokirala sam se. Njegove zjenice su bile skroz sužene, i tad sam shvatila da je zapravo u transu“, kazala je Joanna.

Nakon što se uspio probuditi iz dubokog sna Kichmeier je kazao kako je vježbajući izgubio osjećaj za vrijeme, te kako se samo sjeća da je ustao i počeo vježbu hipnoze.

"Tijelo je potpuno opušteno. Osjećaš kako tijelo lebdi, dok su misli koncentrisane na jednu srvar“, kazao je Kichmeier opisujući kakav osjećaj izaziva hipnotizacija, dodajući kako ga je ta 'tehnika' zainteresovala nakon što je gledao na TV-u, a zatim i iščitao nekoliko dijela o hipnotizaciji.