Zanimljivosti
3

Zahvaljujući GPS-u Belgijanka umjesto u Brisel došla u Zagreb

Klix.ba
Belgijanka Sabine Moreau
Belgijanka Sabine Moreau
Belgijanka Sabine Moreau namjeravala je iz svog grada Solre-sur-Sambrea otići u Brisel. Međutim, navigacijski uređaj u njenom automobilu odveo ju je u Zagreb.

U GPS sistem 67-godišnja Belgijanka ukucala je adresu i njen put za Brisel trebao je trajati oko sat vremena. Međutim, nakon dva dana i pređenih 1450 kilometara, Moreau se našla u glavnom gradu Hrvatske. Prvobitno je njen sin prijavio nestanak nakon što se nije javila iz Brisela, piše The Telegraph.

"Vidjela sam svakakve saobraćajne znakove. Prvo na francuskom a nakon toga i na njemačkom. Prošla sam Keln, Aachen, Frankfurt ... Mislila sam da idem u pravom smjeru i nisam mogla ni zamisliti gdje ću završiti", kaže Moreau.

Na svom putu stala je dva puta na benziskoj pumpi da natoči gorivo. Nakon što je njen sin prijavio nestanak, belgijska policija je pretražila njenu kuću i namjeravali su napraviti potragu. U to vrijeme, Sabine se javila i rekla da se nalazi u Zagrebu.

Svojim rođacima je također pojasnila da nije primijetila ništa čudno dok nije ušla u Zagreb.

"Čudno? Možda, ali sam samo bila rastresena i zaokupljena nekim drugim razmišljanjima", kazala je šaljivo 67-godišnja Belgijanka Sabine Moreau koja je umjesto Brisela "zahvaljujući" GPS sistemu završila u Zagrebu.