{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zagrepčanka tuži bolnicu jer nije pobacila dijete

S
29.10.2009. u 10:40
0
8
Zagrepčanka tuži bolnicu jer nije pobacila dijete
0
Zagrepčanka tuži bolnicu jer nije pobacila dijete
Mlada djevojka početkom 90-ih godina napravila je pobačaj u zagrebačkoj Petrovoj bolnici prije nego je otišla u London. Bila je trudna devet sedmica. Tri mjeseca kasnije u Velikoj Britaniji saznala je da pobačaj nije uspio. Ostavila je posao babysitterice i vratila se kući. Komisija u bolnici odbila je njenu molbu za prekid trudnoće, pišu hrvatski mediji
Žena danas na Općinskom sudu u Zagrebu tuži KBC Zagreb od kojeg traži skoro 2,4 miliona kuna odštete za neuspjeli pobačaj jer smatra da je bolnica kriva za šok koji je doživjela i strah da je dijete možda pretrpjelo oštećenja. Pobačaj je obavio specijalizant i ubrzo je otpuštena kući. Iako je dobila pismo za dvije da dođe na kontrolu, ona je otišla u London. U Engleskoj je trebala ostati dvije godine, no nakon što je saznala da je trudna zvala je Petrovu bolnicu, a liječnik joj je rekao da će joj zbog greške ponoviti pobačaj i to besplatno.

Pet mjeseci nakon što je rodila zdravo dijete u drugoj bolnici, napustio ih je dječakov otac i više se nikad nije javio. Sudski vještaci su zaključili da pobačaj nije bio u skladu s pravilima jer ga je obavio specijalizant bez nadzora i to neadekvatno odabrano metodom, vakuum aspiracijom koja se koristi do 7. sedmice trudnoće, prenose hrvatski mediji ovu zanimljivu priču Večernjeg lista.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: