{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zagrepčanka tuži bolnicu jer nije pobacila dijete

S
29.10.2009. u 10:40
0
8
Zagrepčanka tuži bolnicu jer nije pobacila dijete
0
Zagrepčanka tuži bolnicu jer nije pobacila dijete
Mlada djevojka početkom 90-ih godina napravila je pobačaj u zagrebačkoj Petrovoj bolnici prije nego je otišla u London. Bila je trudna devet sedmica. Tri mjeseca kasnije u Velikoj Britaniji saznala je da pobačaj nije uspio. Ostavila je posao babysitterice i vratila se kući. Komisija u bolnici odbila je njenu molbu za prekid trudnoće, pišu hrvatski mediji
Žena danas na Općinskom sudu u Zagrebu tuži KBC Zagreb od kojeg traži skoro 2,4 miliona kuna odštete za neuspjeli pobačaj jer smatra da je bolnica kriva za šok koji je doživjela i strah da je dijete možda pretrpjelo oštećenja. Pobačaj je obavio specijalizant i ubrzo je otpuštena kući. Iako je dobila pismo za dvije da dođe na kontrolu, ona je otišla u London. U Engleskoj je trebala ostati dvije godine, no nakon što je saznala da je trudna zvala je Petrovu bolnicu, a liječnik joj je rekao da će joj zbog greške ponoviti pobačaj i to besplatno.

Pet mjeseci nakon što je rodila zdravo dijete u drugoj bolnici, napustio ih je dječakov otac i više se nikad nije javio. Sudski vještaci su zaključili da pobačaj nije bio u skladu s pravilima jer ga je obavio specijalizant bez nadzora i to neadekvatno odabrano metodom, vakuum aspiracijom koja se koristi do 7. sedmice trudnoće, prenose hrvatski mediji ovu zanimljivu priču Večernjeg lista.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje najčešće gledate filmove?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: