Razočarana bokserka
0

Zabranjeno takmičenje zbog silikonskih grudi

Sarajevo-x.com
Bivši model i frizerka Sarah Blawden koja je željela biti prva britanska bokserka na Olimpijskim igrama diskvalificirana je iz natjecanja zbog silikonskih grudi, piše Telegraph.

Lijepa Sarah Blawden iz Dorseta prije dvije godine se rekreativno počela baviti boksom no onda je saznala da ima prirodni talent i počela ozbiljnije trenirati.

No, Amaterska boksačka asocijacija Engleske (ABAE), je odbila aplikaciju 25-godišnje Sarah zbog silikonskih implantata koje je djevojka ugradila 2003.

'Međunarodna pravila nalažu da osoba s silikonskom umetcima ne može nastupati zbog velike mogućnosti povreda grudnog koša i oštećenja tkiva koje silikoni guraju naprijed te je ono posebno osjetljivo na udarce', izjavio je Tony Attwood, direktor Asocijacije.

Iako je Sarah Blawden, inače vlasnica frizerskog salona, rekla da će sama snositi odgovornost za ozljede te platiti svaku medicinsku intervenciju, ABAE je odbila razmotriti njenu molbu.

'Imam grudi normalne veličine, te gel umetke, a ne tekuće. Zato mislim da ne postoji stvarna opasnost od prsnuća silikona ili nekih ozbiljnijih ozljeda', dodala je Sarah Blawden.

Ženski boks nije uvršten u natjecanja na Olimpijskim igrama, ali za 2012.godinu najavljena je promjena pravila i otvaranje svih natjecanja i za žene.

'Mislim da je pogrešno to što se žene ne mogu takmičiti u svim sportovima. Vrijeme je da Olimpijske igre otvore jednake šanse za žene i muškarce', zaključuje Sarah.

Vezani članci