Fotografišite mačiće i psiće
0

Za učinkovitiji rad na poslu držite fotografiju ljubimaca na stolu

Klix.ba
Držanjem fotografije slatkog psića ili mačeta na radnom stolu na poslu, možete poboljšati svoj učinak kao radnik, tvrdi se u jednom istraživanju.

U istom istraživanju se tvrdi da gledanjem u mladunčad psa ili mačke poboljšavamo svoju koncentraciju. Istraživanje je također pokazalo da su oni zaposlenici koji su na svom stolu imali fotografiju štenaca ili mačića poboljšali svoj rad više u odnosu na one koji su imali fotografije odraslih životinja.

Stručnjaci koji su radili ovo istraživanje kažu da su ovakvi rezultati zapravo zbog toga što nam sve što u nama izaziva pozitivne emocije zapravo daje snagu i motivaciju te nas podstiče na bolji i kvalitetniji rad, piše Daily Mail.

U istraživanju su učestvovale ukupno tri grupe ispitanika. Jedna grupa je ispred sebe imala fotografije mladunčadi životinja, druga grupa je imala fotografije odraslih životinja, a treća fotografiju ukusnih namirnica. Na kraju se pokazalo da je najbolji učinak rada imala ona grupa koja je imala fotografije mladunčadi životinja na svom radnom stolu.