{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za američke studente televizija i aviokarte predstavljaju relikvije

22.8.2012. u 18:11
3
18
Za američke studente televizija i aviokarte predstavljaju relikvije
3
Za američke studente televizija i aviokarte predstavljaju relikvije
Foto: Ilustracija
Prema godišnjoj listi koja opisuje jaz između generacija, ovogodišnji polaznici prve godine fakulteta na američkim univerzitetima gledaju televizijski program svuda osim na televizoru, a također nikada nisu vidjeli ni avionsku kartu.
Lista "Mindset" je prvi put objavljena 1998. godine, kao šaljiv i dosjetljiv način na koji se fakultetima objašnjava na šta trebaju obratiti pažnju i koja daje uvid u inteligentnu, ali nepripremljenu adolescentnu svijest.

Prema izdanju ove liste za 2012. godinu, za ovu generaciju, rođenu 1994. godine, Kurt Cobain je uvijek bio mrtav, a Robert De Niro je poznatiji kao penzionisani agent CIA-e iz komedije "Meet the Parents", nego kao mladi Vito Corleone iz filma "The Godfather".

Za njih je Bill Clinton stari političar, o čijem predsjedničkom mandatu znaju malo. Oni su odrasli uz MP3 playere i iPod pa stoga nikada ne slušaju muziku na radiju. Tokom cijelog njihovog života žene upravljaju vojnim avionima i svemirskim letjelicama. Genetska terapija također postoji cijeli njihov život. Televizijski program gledaju svuda osim na televizoru i nikada nisu vidjeli avionsku kartu.

Autori liste su Tom McBride, profesor sa Koledža Beloit u Wisconsinu, i Ron Nief, penzionisani šef Odjela za odnose sa javnošću tog koledža.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: