Zanimljiva montaža
5

"Vremenski putnik" predvidio pobjednika Svjetskog prvenstva, evo i ko odlazi pognute glave

I. B.
"Vremenski putnik" Svjetskog prvenstva napravio je zanimljivu montažu (Foto: TikTok)
"Vremenski putnik" Svjetskog prvenstva napravio je zanimljivu montažu (Foto: TikTok)
Zaluđenost nogometom je svuda prisutna, što naročito dolazi do izražaja od početka Svjetskog prvenstva. To dokazuje i činjenica da je jedan korisnik TikToka, koji tvrdi da je "vremenski putnik", predvidio ko će to 18. decembra odnijeti titulu prvaka u Kataru.

Korisnik koji se na spomenutoj društvenoj mreži predstavlja kao "World Cup Time Traveller" podijelio je sa svima svoje predviđanje vezano za to ko će se naći u finalu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

U bizarnoj snimci, predstavljenoj kao da dolazi "tri sedmice u budućnosti", prikazano je koje su dvije nogometne reprezentacije dogurale do završnice, konačni rezultat njihove utakmice, kao i slavlje pobjedničke ekipe.

Prema njegovom predviđanju, zemlje koje će 18. decembra igrati jedna protiv druge su Brazil i Francuska, dok će pobjeda pripasti Brazilu s rezultatom 2:1.

@worldcuptimetraveller helping you out like last year #worldcup #wm #wc #wc2022 #qatar #qatar2022 #football #timetravel #timetraveler #brazil #france ♬ Back in Time x Hung Up - worldcup time traveller

Na snimci koja je u kratkom roku pregledalo preko 20 miliona ljudi, prikazano je kako brazilski igrači i navijači slave, dok potišteni francuski igrač Olivier Giroud odlazi pognute glave.

"Vremenski putnik" sve je upotpunio realističnim prikazom rezultata utakmice Svjetskog prvenstva, kao i popisom igrača koji su ostvarili pogotke.

Kreator videa je dao prednost Marquinhosu da probije led prvim pogotkom za Brazil, nakon čega je rezultat izjednačio Antoine Griezmann. Ipak, pobjednički gol na kraju zabija Richarlison, čime slama srca Francuza i ljubitelja ove reprezentacije diljem svijeta.

Snimak je dobio i preko 2 miliona lajkova, a neki su bili impresionirani montažerskim vještinama "vremenskog putnika".

"Zašto izgleda tako... stvarno", napisao je neko.

Ipak, neki nisu skrivali da su skeptični po pitanju njegovog predviđanja, a naročito jer su primijetili da je snimak brazilskih navijača koji slave zapravo nastao nakon pogotka Richarlisona u utakmici protiv Srbije.

Neki su ukazali i na to da Giroudov dres ima samo jednu zvjezdicu iznad značke, što bi značilo da je korišten snimak iz vremena prije finala Svjetskog prvenstva 2018. kada je Francuska preotela pobjedu Hrvatskoj i po drugi put osvojila ovo takmičenje.

@worldcuptimetraveller do you trust me now? #timetravel #euro2020 #em #england #italy ♬ Back in Time x Hung Up - worldcup time traveller

Ipak, ovo nije prvi put da je "vremenski putnik" predvidio konačan rezultat. Desilo se to i uoči finala Eura 2020. godine kada je predvidio pobjedu Italije rezultatom 2:1 što se, nekoliko sedmica kasnije, i obistinilo.

Iako je mala vjerovatnoća da će se njegova predviđanja i sada obistiniti, a naročito detalji koje je naveo, njegova objava privukla je dosta pažnje, a mnoge sigurno i zabavila.