Velika Britanija
0

Vozač vjernik odbio da vozi ateistički autobus

Sarajevo-x.com
Englez Ron Hether, iz Southamptona, odbio je da vozi autobus na kojem je bila nalijepljena ateistička poruka "Vjerovatno ne postoji Bog."

Radi se o marketinškoj kampanji u okviru koje su gradski autobusi širom Velike Britanije oblijepljeni ateističkim porukama što je šokiralo mnoge stanovnike te zemlje.

Vozač Ron se šokirao kada je na svom autobusu vidio poruku koja upozorava kako nema Boga. U znak protesta nije htio voziti taj autobus te se okrenuo i otišao kući.

Ron je za britanske medije izjavio: "Upravo sam htio ući u autobus. Neobična poruka me je dočekala i odmah sam se šokirao. Nisam mogao voziti taj autobus. Rekao sam to svojim nadležnim i oni su rekli da nemaju drugi autobus. Smatrao sam da je najbolje da odem kući, i tako sam uradio."

Ovaj vozač pristao je da se vrati na posao pod uslovom da će voziti 'ateističke' autobuse samo ukoliko drugih autobusa nema na raspolaganju.

Ovu neobičnu marketinšku kampanju reklamiranja ateizma pokrenuo je list Guardian, a poduprla ju je Britanska udruga humanista i ateistički aktivist prof. Richard Dawkins.