Oduševio vlasnike
4

Vozač kurirske službe u SAD-u pronašao i vratio izgubljenog psa

DP
https://www.you">
Porodica iz Colorada zahvalna je vozaču kurirske službe, jer je pronašao i vratio trogodišnjeg zlatnog retrivera koji je nestao prošle sedmice,a dostava specijalne pošiljke snimljena je kamerom.

"Radili smo popravke na kući. Majstor je otišao na ručak i zatvorio vrata. Vjetar ih je otvorio, a naš pas Catcher iskoristio je priliku i izašao dok nisam bila kod kuće", kaže vlasnica Lisa Menzies.

Menzies objašnjava da je avantura mogla završiti jako loše, jer su ona i suprug bili izvan grada, te dodaje kako ne želi ni pomisliti šta se moglo dogoditi da je pas izašao na prometnu cestu. Ubrzo poslije nestanka ljubimca, Menzies je dobila poruku vozača kompanije FedEx. Rekao je da ima specijalnu dostavu za nju - pošiljku od 28 kilograma.

"Javio je da je pronašao psa i da će ga donijeti na naznačenu adresu. Potom je retrivera pažljivo ubacio u kuću", objašnjava Menzies.

Nadzorna kamera na vratima doma snimila je dostavu specijalnog paketa.

"Gledajući kako pažljivo donosi psa... u glavi mi je prolazila pjesma iz filma Titanik. Pokazao je toliko brige i ljubavi prema psu i bilo je zabavno gledati ih", navodi Menzies.

Ženka retrivera je ponovo sa svojom obitelji zahvaljujući ljubaznom vozaču, kaže Menzies: "Promijenio je dnevni raspored dostave paketa, samo da bi je brzo vratio kući. Ne želim razmišljati šta se sve moglo dogoditi psu. Vozač je heroj naše porodice".

Lisa Menzies vjeruje da će uskoro vidjeti junaka ove priče, kako bi mu lično zahvalila, piše Fox8.

"Poslao je poruku kada je pas stigao kući. Zahvalila sam mu na isti način, ali još uvijek se nismo upoznali", zaključuje Menzies.