Naišla na osude
22

Voli crtane i igrice: Britanka kćerku nazvala Disney, a sinu odabrala ime Sonic

Klix.ba
Foto: The Sun
Foto: The Sun
Britanka Jade je dobila veliki broj kritika nakon što je svoju kćerku nazvala Disney te izjavila kako će sina nazvati Sonic. Objasnila je da daje takva imena jer voli crtane filmove te se ne boji suočiti s provokatorima s interneta.

Prvo je željela nazvati kćerku Belle, po liku iz crtanog filma "Ljepotica i zvijer", ali je odlučila da je Disney bolji izbor. Priznaje kako su sestre u bolnici mislile kako je njen izbor imena neobičan, ali kako joj je srce slomila činjenica da je druge majke provociraju zbog imena koje je dala djetetu.

Budućem djetetu će dati ime Sonic, po liku iz kompjuterske igrice. Jade kaže kako njena porodica i prijatelji kažu da je izbor imena sasvim uredu te kako odgovara bebinom karakteru.

Foto: The Sun
Foto: The Sun

"Nikoga se ne tiče kako smo je odlučili nazvati, nadam se da će se njeno ime uklopiti s ostalim imenima djece kada krene u školu. Isto tako se nadamo da će i druga djeca imati interesantna i unikatna imena i da ona neće imati problema u školi zbog takvih stvari", rekla je Jade za The Sun.

Jade i njen muž Joshua rade u prodavnici električnih cigareta, upoznali su se kada su bili 19-godišnjaci i odmah počeli raditi na dobijanju djece. Ipak, trebalo im je sedam godina da dobiju prvo dijete jer je Jade imala problema sa zdravljem.

Bili su veoma uzbuđeni zbog vijesti o prinovi, a ime su odabrali nekoliko mjeseci prije rođenja bebe. Jade je tražila inspiraciju u slikovnicama o Disneyjevim princezama.