Spasio je od sigurne smrti
1

Vojnik i vjeverica postali najbolji prijatelji

Klix.ba
Jedan vojnik je tokom služenja svog vojnog roka pronašao malenu vjevericu koja je bila na samrti, a onda ju je vratio u život tako što ju je hranio svaka ćetiri sata.

Časnik Pyotr Pankratau je služio u bjeloruskoj armiji kada je pronašao malenu vjevericu ispod drveta. Uprkos svojim vojnim obavezama, Pankratau je odnio vjevericu u bazu gdje ju je hranio i njegovao.

Malena vjeverica se naposljetku u potpunosti oporavila i ostala je sa Pyotrom tokom dvije godine služenja vojnog roka. Pankratau je vjevericu nazvao Minsk, po glavnom gradu Bjelorusije. Vjeverica se više ne odvaja od njega. Minsk ide sa Pankratauom, koji je sada vozač taksija, i kada on radi.

"Ležao je ispod drveta. Nije bio pri svjesti. Već su ga bili napali crvi. Očistio sam ga i odnio u bazu. Nakon dvije sedmice već je bio zdrav. Hranio sam ga hranom za bebe i mlijekom svakih nekoliko sati. Uskoro su mu narasli zubi pa je mogao sam da jede. Nakon šest mjeseci sam ga vakcinisao i registrovao", rekao je Pankratau.

Minsk je izdresiran i kada se nalazi u automobilu mirno sjedi na određenom mjestu. "Ne pokazujem ga svima. Ne želim da ga uznemiravam. Pokazujem ga samo djeci i jako ga vole", dodao je Pankratau.