Zaštita životinja
561

Vlasti na grčkom otoku Santorini magarcima zabranili prekovremeni rad

FENA
Vlasti idiličnoga grčkog otoka Santorinija odlučile su zaštititi mazge koji po paklenoj vrućini nose turiste oštrom otočkom uzbrdicom.

Odluci je prethodio sukob aktivista za zaštitu životinja i njihovih vlasnika. Gradske vlasti u subotu su objavile rezultate uspješna sastanka aktivista i vlasnika magaraca u "cilju poštivanja prava i dobrobiti" simpatičnih, tvrdoglavih životinja.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka gazde koji mlati svoga magarca, u petak je organiziran prosvjedni skup koji je završio metežom. Kad su se strasti primirile, vlasti su objavile niz mjera za zaštitu magaraca. Životinjama će se ubuduće morati osigurati dovoljno hrane i vode, te odmor u hladu. Magareći radni sati i nosivi teret bit će ograničeni. Vlasnici koji to neće poštivati bit će kažnjeni.

Santorini, koji se uzdiže u vulkanskom krateru stotinu metara iznad mora i poznat je po svojim bijelim kućama, posljednjih se godina teško nosi sa sve većom navalom turista. Vlasti su stoga uvele ograničenje u broju kruzera koji ondje mogu pristati i u broju dolazaka na otok.