U vrijeme pandemije
48

Vlasnica bara iz Georgije uklonila novčanice sa zidova i podijelila ih uposlenicima

D. B.
Pojedini barovi su ukraženi drvetom i različitim ukrasima, a ukrasi bara iz Georgije su iskorišteni za plate radnika.

Unutrašnjost bara Sand Bar u Georgiji bila je ukrašena dolarima, a novčanice su se nalazile na zidovima i stropu. Međutim, nakon pojave pandemije koronavirusa, mnogi restorani i poslovni objekti koji nisu od ključne važnosti su zatvoreni, a poslodavci su primorani na otpuštanja radnika zbog nedostatka novca.

Vlasnica Sadn Bara Jennifer Knox također ne može zadržati uposlenike, ali im je odlučila dati nešto novca tako da je poskidala sve novčanice sa zidova i stropa te ih podijelila radnicima. Skupila je ukupno 3.714 dolara.


Kada su za njen potez čuli lokalni stanovnici, oni su također donirali nešto novca pa je ukupan iznos narastao na 4.104 dolara. Novac je iskorišten za plate dva šankera i dva muzičara.

Sand Bar ima tradiciju ukrašavanja zidova novcem te to čini već 15 godina. Međutim, tradicija je zbog pomenutih okolnosti prekinuta, a vlasnica bara tvrdi da je uradila ispravnu stvar.

"Sjedili smo zatvoreni u baru i odjednom sam shvatila da imamo novac na zidovima, a i vremena da ga skinemo. Ne mogu samo sjediti i ništa ne raditi, učinit ću što mogu za svoje ljude. Brinemo jedni od drugima, u ovom smo zajedno", izjavila je Jennifer.