Neslavan pad
90

Vladimir Putin zaigrao hokej, dao nekoliko golova pa pao i udario licem o pod

Klix.ba
Ruski predsjednik Vladimir Putin u Sočiju je igrao u Noćnoj hokejskoj ligi za ekipu Legendi i, kako su ruski mediji javili, dao nevjerovatnih osam golova. Budući da je njegova ekipa pobijedila rezultatom 14:7 Putin je napravio krug pobjede oko klizališta, međutim zapeo je za tepih i pao.

Na videu se može primijetiti kako su druga dva hokejaša očekivala njegov pad pa su potrčali da ga uhvate, ali bezuspješno. Izgledali su veoma nervozno jer nisu uspjeli zaustaviti sramotni pad svog predsjednika.

Šezdesetšestogodišnji Putin nije se dao omesti, već je brzo ustao te nastavio klizati i mahati publici.

Iako su mediji isprva tvrdili kako je Putin zabio deset golova, što je rekord na hokejaškim utakmicama, došlo je do korekcije pa su kasnije objavili da je ipak dao osam golova.

Osim Vladimira Putina, na utakmici su igrali i ministar odbrane Rusije Sergey Shoygu, te legendarni ruski hokejaši Pavel Bure, Igor Larionov, Vyacheslav Fetisov, Aleksej Kasatonov i Viktor Shalimov.

Iako je Vladimir Putin pokazao izvrsno umijeće kada je riječ o hokeju, sve je palo u sjenu zbog njegovog neslavnog pada pa je preko noći postao zvijezda YouTubea.