Neobična ceremonija
477

Vjenčanje na granici: Šveđanin i Norvežanka rekli "da" svako u svojoj zemlji

A. B.
Foto. Facebook
Foto. Facebook
S obzirom na to da Šveđani i Norvežani ne mogu putovati jedni drugima zbog koronavirusa, jedan par je odlučio napraviti nešto nesvakidašnje i vjenčati se na na pravoj državnoj granici između ove dvije zemlje.

BBC piše da je mlada Camilla Oyjord iz Norveške, a mladoženja Alexander Clern iz Švedske te da su svoje zavjete jedno drugom rekli prije nekoliko dana na ceremoniji održanoj na samoj granici između ove dvije zemlje odvojeni samo bijelom trakom.

Svako se fizički nalazio u vlastitoj državi pridržavajući se mjera o suzbijanju širenja koronavirusa.

Par je kazao kako više nisu mogli čekati odluku o ukidanju ograničenja, a zanimljivo je i da je mlada u šali tu ideju iznijela na vjenčanju.

"Nismo željeli mijenjati ranije zakazani datum. Željeli smo se vjenčati", rekli su.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

S obzirom na to da je Švedska imala mnogo opušteniji pristup u borbi protiv koronavirusa u odnosu na ostale evropske države, a susjedne države poput Norveške je nisu stavile ne popis zemalja u koje se smije putovati.

Zbog toga se par odlučio vjenčati u šumi u jugoistočnoj regiji Holebekk, na samoj granici sa Švedskom.

Mladenci su stajali na suprotnim stranama, odvojeni tek satenskom bijelom trakom.

Mlada je priznala da je takav prijedlog o vjenčanju iznijela u šali, ali da su ga prijatelji i članovi njihovih porodica prihvatili s oduševljenjem.

Mladoženja je novinarima kazao kako ni on ni njegova izabranica nisu očekivali da će bilo ko od bliskih prijatelja prisustvovatu svečanosti s obzirom na to da put do odabranog mjesta vodi dugim šumskim putem.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Na kraju su oboje bili oduševljeni brojem gostiju na svojoj "šumskoj" ceremoniji sklapanja braka.

Među gostima su bila i dvojica policajaca koja su vodila računa o tome da niko ne prijeđe granicu.

"Policajci su nas ljubazno zamolili mogu li i oni prisustvovati vjenčanju. Naravno da smo na to pristali", kazali su mladenci.