Viola Smith zahvaljujući crvenom vinu u 106. godini još uvijek svira bubnjeve

Klix.ba
20.2.2019. u 11:22
79
41
Viola Smith zahvaljujući crvenom vinu u 106. godini još uvijek svira bubnjeve
79
Viola Smith zahvaljujući crvenom vinu u 106. godini još uvijek svira bubnjeve Foto: Bored panda
Bubnjeve je počela svirati 1920. godine, a u bendu i dalje svira iako joj je 106. godina. Kaže da su za njenu dugovječnost krivi energično sviranje bubnjeva i umjerena konzumacija dobrog vina.
Viola Smith rođena je 29. novembra 1912. u Mount Calvaryju i bila je jedna od desetero djece. Njena cijela porodica svirala je klavir, da bi 1920. godine njen otac oformio orkestar u kojem su svirali Viola i njenih šest sestara.

Foto: Bored panda Foto: Bored panda


Nakon što se preselila u New York Viola se pridružila bendu Hour of Charm Orkestra Phila Spitalnyja, poznatijem kao ženski orkestar. Njena sposobnost da čita note bila je takva da je kasnije svirala u NBC-jevom simfonijskom orkestru, jednom od vodećih orkestara tih vremena.

Foto: Bored panda Foto: Bored panda


Kada je 1949. godine svirala na inauguraciji predsjednika Harryja Trumana, Viola je osnovala vlastiti bend pod nazivom "Viola and Her Seventeen Drums". Viola je tih godina sarađivala s nekim od najpoznatijih muzičara, a o njoj su pisale i novine.

Foto: Bored panda Foto: Bored panda


Kada su je pitali koja je tajna njene dugovječnosti, Viola je objasnila da je to svakodnevna tjelovježba koja uključuje energično bubnjanje, ali i jedan mali trik koji joj je, kako kaže, pomogao da ostane u formi i zdrava.

"Pijem, ali umjereno. Pili smo još kao djeca, tata bi nam uvijek za večeru donosio vino. I ja ga još uvijek pijem", rekla je Viola Smith.

Foto: Bored panda Foto: Bored panda


Dodala je kako svakodnevna konzumacija vina produžuje život bar za tri godine. I naglasila da je crveno vino mnogo bolje od bijelog. Preporučuje jednu čašu dnevno. No ako ste mlađi možete popiti i dvije.

Viola, nekad poznata kao "najbrža američka bubnjarica", nadahnjuje ljude i čini ono što najviše voli, bubnja i pomaže drugima koji dijele njenu životnu strast. Zbog toga podignimo u vis čašu crvenog vina za njeno dobro zdravlje i vitalnost i poželimo da još dugo traje.Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: