{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vibrator - prijetnja nacionalnoj sigurnosti

S
9.5.2007. u 17:25
0
0
Vibrator - prijetnja nacionalnoj sigurnosti
0
Vibrator - prijetnja nacionalnoj sigurnosti
Radio - vibrator Love Bug 2, zabranjen je na Kipru nakon što ga je tamošnja vojska okarakterisale kao prijetnju za nacionalnu sigurnost. Kiparska vojska strahuje da bi električni talasi radio - vibratora mogli pometati radio frekvencije kojima se ona koristi radi interne komuniakcije.
Lizzie Eddleston, glasnogovornica kompanije "Ann Summers" iz Velike Britanije koja je proizvela radio - vibrator pod imenom Love Bug 2, potvrdila je informaciju da je ova sprava u prodaji širom Evrope osim na Kipru.

"Daljinski upravaljač radio - vibratora Love Bug 2 ima domet od šest metara", dodala je glasnogovornica.

U promotivnom materijalu koji dolazi uz ovu spravu, radio - vibrator se opisuje kao "snažna srebrna naprava u obliku jajeta, a koja se ne smije koristiti na Kipru".

Vojni zvaničnici s Kipra odbili su komentirati razloge zabrane, ali je vladin Ministar za komunikacije naglasio da je to bila isključivo odluka vojske.

"Vojska koristi različite frekvencije, ali iz očitih razloga neće otkriti koje su to frekvencije. Samo su oni mogli odlučiti o tome da li će ova sprava, iako je kratkog dometa, moći utjecati na radio komunikaciju vojske", izjavio je ministar.

"To je velika šteta, ali mi moramo poštovati odluku kiparske vojske. Jasno smo naglasili da se Love Bug 2 ne smije prodavati tamo", naglasila je Eddleston.

"No, mi imamo i druge sprave u prodaji na Kipru koje će zadovoljiti potrebe naših kupaca", dodala je ona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: