Bizarni izumi
0

'Veš mašina' za kućne ljubimce

Sarajevo-x.com
Nikad kraja bizarnim izumima. Francuz Romain Jarry izumio je 'veš mašinu' za pse i mačke nazvanu Dog-O-Matic. Sada više ne morate kupati svog ljubimca kad se sav prljav vrati iz šetnje, jednostavno ga stavite u 'veš mašinu'.

Jarry smatra da njegov izum nije nimalo okrutan, te štaviše da pomaže svim vlasnicima ljubimaca koji su morali utrošiti sate kako bi svog 'prijatelja' okupali i osušili.

"S ovom mašinom potrebno vam je samo nekoliko minuta da okupate svog ljubimca i više nema nerviranja kada on počne bježati po stanu jer se boji fena. Dog-O-Matic ne samo da okupa već i osuši vašeg prijatelja", kazao je Jarry za Daily Mail.

Trenutno je ovaj uređaj dostupan samo u Francuskoj i veliki uspjeh je dostigao u gradu Nancy, rodnom mjestu francuskog inovatora.

Jarry se nada da će uskoro proširiti tržište, te da će se već od naredne godine širom Britanije otvoriti objekti u kojima će biti smještene ove mašine kako bi se vlasnicima ljubimaca 'olakšao' posao.

Cijena pranja ljubimca ovisi od njegove veličine, tako da se maleni pas može okupati za 15 eura, pas srednje veličine za 25, a veliki psi za 35 eura. Kako kaže Jarry, cijena za mačke je upola manja.