Velika Britanija: Da li žena može da bude Djeda Mraz?

F
FENA
17.12.2015. u 20:36
16
20
Velika Britanija: Da li žena može da bude Djeda Mraz?
16
Velika Britanija: Da li žena može da bude Djeda Mraz? Foto: EPA
Da li bi žena mogla da bude Djeda Mraz pitanje je kojim je agencija za komunikaciju Anomaly sprovela mali društveni eksperiment među grupom djece u Velikoj Britaniji.
Odgovori su bili uglavnom negativni, a obrazloženja su bila da bi se kao žensko Djeda Mraz izgubila na nebu ili, na primjer, ženski Djeda Mraz "ne bi imao snage da ponese sve te poklone, te da bi morala puno da trenira", prenosi Tanjug.

Jedno dijete je reklo da bi u slučaju da rodi bebu, Baba Mrazica morala da se brine o njoj, pa ne bi imala vremena da raznosi poklone.

A na pitanje: "U čemu bi se Baba Mrazica najviše istakla", djeca su bez razmišljanja odgovarala: "U kuvanju".

Anomaly je sprovela istraživanje s ciljem da podstakne roditelje da više razgovaraju o nejednakosti polova sa svojom djecom.

Ova agencija je nedavno realizovala kampanju "More Women" (Više žena) u okviru koje su sa zvaničnih snimaka bili "izbrisani" svi muškarci kako bi se ukazalo na mali broj žena u sferama odlučivanja.

"Čak je i najvažniji božićni posao rezervisan za muškarce", objasnio je Aleks Holder, jedan od partnera agencije, prenosi britanska štampa.

"Mi želimo da ljudi razmisle o tome da nema mnogo moćnih ženskih uzora. Zašto ne bismo počeli od voditelja božićne parade?", istaknuo je on.


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: