Nova teorija o Area 51
0

Vanzemaljci su Staljinovi piloti koje je stvorio Josef Mengele

Sarajevo-x.com
Može li istina biti čudnija o naučno-fantastične teorije zavjere? U novoj knjizi o slučaju Roswell autorica tvrdi da u vojnu bazu nije pala nikakva vanzemaljska letjelica već je to Staljinovih ruku djelo.

Prema tvrdnjama autorice knjige "Area 51: An Uncensored History of America's Top Secret Military Base" Annie Jacobsen svemirski brod je ustvari bio ruski špijunski avion koji je pao tokom oluje. Ona tvrdi da su letjelicom upravljali bizarni, genetski proizvedeni piloti veličene djece. Stalin se, navodno, nadao da će to uzrokovati paniku u SAD-u.

Sovjetski lider je navodno bio inspirisan radio-dramom "Rat svjetova" Orsona Wellesa, koja je uzrokovala paniku širom SAD-a.

U knjizi se tvrdi da je pilote "vanzemaljskog" izgleda stvorio "anđeo smrti" Josef Mengele za potrebe SSSR-a.

Izvor ovakve priče je penzionisani inžinjer, koji je radio na projektu od 1978. godine. Izgled putnika u avionu objašnjena je još jednom naučno-fantastičnom teorijom.

"Bili su deformisani, ali svaki na različit način. Imali su neuobičajno velike glave i velike oči", piše u knjizi.

Čitateljima je ostavljeno na volju da vjeruju u ovu i slične teorije, jer ne postoje konkretni dokazi koji ovo mogu dokazati, a svi dokumenti su još uvijek označeni etiketom "strogo povjerljivo".

Nedostatak dokaza naravno nije spriječio špekulacije u medijima i na webu. Na pretraživaču Yahoo.com potraga za knjigom Area 51 porasla je za tri hiljade posto.